The best Side of χειροπρακτικη θεραπειες

Η βασική μέθοδος αντιμετώπισης των προβλημάτων αυτών είναι οι ειδικοί διορθωτικοί χειρισμοί (ανατάξεις), που γίνονται πάνω στη σπονδυλική στήλη και γενικότερα σε ολόκληρο το μυοσκελετικό σύστημα.

Εάν επιθυμείτε να ενημερωθείτε για τις τιμές της υπηρεσίας, μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας & θα έρθουμε σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

Επισημαίνεται δε ότι κατά τη διάρκεια των συνεδριών, πολλές φορές προκύπτουν νέα δεδομένα τα οποία καλείται ο θεραπευτής να επαναξιολογήσει, προσδιορίζοντας εκ νέου το φυσιοθεραπευτικό πλάνο και τους στόχους αυτού.

Οι αρθρώσεις της σπονδυλικής στήλης (επίπεδες επιφάνειες σε κάθε σπόνδυλο που αποτελεί τη σπονδυλική στήλη) μπορεί επίσης να αρχίσουν να καταστρέφονται. Όλοι αυτοί οι παράγοντες μπορούν να προκαλέσουν σπονδυλική στένωση.

Οι ακτινογραφίες θα δώσουν μία ευκρινή εικόνα στον ορθοπεδικό για την κατάσταση των σπονδύλων και παράλληλα θα αξιολογήσουν αν είναι φυσιολογική η λόρδωση της αυχενικής μοίρας.

Η αναγνώριση των πανεπιστημίων που διδάσκουν Χειροπρακτική γίνεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο απο μια ανεξάρτητη ελεγκτική αρχή, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Χειροπρακτικής Εκπαίδευσης, που διασφαλίζει την ποιότητα και ομοιογένεια της διδακτικής ύλης μεταξύ των σχολών Χειροπρακτικής.

Είναι η φυσιοθεραπεία μια απλή θεραπεία; Σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού έχει την εσφαλμένη εντύπωση ότι η φυσιοθεραπεία δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια «θεραπεία

Είναι σωστή η λαπαροσκοπική αποκατάσταση της κήλης για όλους τους ασθενείς;

Σήμερα υπάρχουν δεκάδες πανεπιστήμια ανα τον κόσμο με πρόγραμμα Χειροπρακτικής εκπαίδευσης.

με σπονδυλολίσθηση. Σ’ αυτή την περίπτωση πρέπει μαζί με την αποσυμπίεση να γίνει και σπονδυλοδεσία. Το θέμα είναι αρκετά πολύπλοκο here και απαιτεί σωστό διαγνωστικό έλεγχο (πχ. με μαγνητική και αξονική τομογραφία, λειτουργικές ακτινογραφίες κλπ) και εμπειρία από τη μεριά του χειρουργού.

Αποτελεί μία εξαιρετική μέθοδο, ανώδυνη, ατραυματική και αναίμακτη, που μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα τα είδη των κηλών της βουβωνικής χώρας (βουβωνοκήλη, μηροκήλη), αλλά επίσης στην αμφοτερόπλευρη βουβωνοκήληκαι στην υποτροπή μίας κήλης μετά από ανοικτή επέμβαση.

Παιδιά και νέοι σχεδόν ποτέ δεν εμφανίζουν αυχενικό σύνδρομο εκτός αν τραυματιστούν ή υπερβάλλουν στην άσκηση, με αποτέλεσμα να καταπονούνται οι μύες.

Γήρανση: Με την ηλικία, οι σύνδεσμοι (σκληρός συνδετικός ιστός μεταξύ των οστών της σπονδυλικής στήλης) του σώματος μπορεί να πυκνώσουν. Μικρά εξογκώματα μπορεί να αναπτυχθούν στα οστά και στον σπονδυλικό σωλήνα. Οι δίσκοι που απορροφούν τους κραδασμούς μεταξύ των σπονδύλων μπορεί να αρχίσουν να επιδεινώνονται.

Τα συμπτώματα μπορεί να επιδεινωθούν με την πάροδο του χρόνου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *